Eten en drinken

Op gastronomisch gebied is terra e mare, land een zee een ware hit geworden over de hele wereld, de laatste tijd is het de mode om gerechten van vlees en vis bij elkaar te voegen waardoor het fameuze Terra-e-Mare ontstaat gerechten waar varkensvlees met garnalen wordt gecombineerd of rijst met vis vlees en kip onder elkaar wordt gebracht.

Het concept op zich heeft zijn oorsprong vanuit de oosterse keuken wat later wereldwijd verspreid werd en waar we vandaag de dag van kunnen genieten, buffetten en restaurants van dit soort menu´s zijn overal te vinden en als je zelf je hart in de keuken hebt liggen zijn er ook een grote hoeveelheid recepten op internet of in boeken beschikbaar om zelf je eigen overheerlijke terra-e-mare te bereiden welke met een glas rode of witte wijn je gasten zal doen verbazen en een leuk idee is als je eens met iets anders voor de dag wilt komen.

De laatste jaren zijn de “Micheladas” ook heel populair geworden ze zijn afkomstig uit midden en zuid Amerika maar ondertussen al ver over de wereld verspreid en als jij een liefhebber van bier bent moet je dit drankje zeker ook een keer klaar maken, Het bevat bier, tomatensap, limoensap, zout en oesters, klinkt niet maar is wel, erg lekker en zeker het proberen waard en doet daarbij ook nog eens eer aan de naam Terra-e-mare.

This entry was posted in Terra.