Terra è Mare

Terra e Mare in het Italiaans, en in het Nederlands Land en Zee, de Italiaanse kust en het binnenland biedt ontzettend veel om van een enorm vakantieplezier te kunnen genieten.

Italië is een schiereiland omgeven door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee dus aan, mare, zal je geen gebrek hebben als je op reis gaat naar Italië bovendien heeft het land ook nog een aantal eilanden waarvan de bekendste Sicilië, Sardinië en Elba, zijn, als ik aan Sicilië denk dan komt me direct het beeld van Don Corleone tevoorschijn, maar laten we de maffia even aan de kant leggen en het over Sicilië hebben. Een prachtig eiland dat in de oudheid “Trinacia” werd genoemd is een juweeltje omringt door een kristalheldere een kleurrijke zee waar de schoonheid van de zeebodem heel opvallend is, de fantastische stranden van Sicilië worden dan ook elk jaar druk bezocht door toeristen van over de hele wereld.

Het is geen wonder, stranden om te luieren en je kleurtje bij te werken, een duik in de fabelachtige mooie zee waar snorkelen of zeeduiken voor een geweldige ervaring zorgen, je kunt ook een watersport beoefenen waarvan het kitesurfen de topper is of je springt op een jetski om je racedrift over het prachtige blauwgroene water te uiten, maar als je geen zin hebt om op of in het water te zitten dan kun je het ook van boven bekijken. Sicilië biedt namelijk ook een heleboel activiteiten die je vanuit de lucht kunt uitvoeren en de Skyrider is er daar een van.  Je wordt gehuld met een parachute uitrusting en achter een bootje de 30 meter hoog de lucht in getrokken om vandaar uit te kunnen bekijken hoe de prachtige wateren de stranden van Sicilië strelen.

Land inwaarts biedt Sicilië een verscheidenheid aan dingen om te doen en van te genieten, historisch gezien kun je ook je hartje ophalen en “Agrigento” is een bekend voorbeeld daarvan de archeologische zone met een sfeer van macht en cultuur kent al 2500 jaar zijn bestaan en die bovendien door de Unesco als werelderfgoed is verklaart waarvoor het zeker de moeite waard is om het te gaan bekijken.

In het zuiden-oosten licht Syracuse een wondermooie in barokstijl gebouwde stad, voor wie van winkelen, slenteren, terrasjes, en romantische avondjes houdt is dit de plek waar je moet zijn.

Het ecotoerisme kent zijn liedje ook wel, het binnenland van Sicilië heeft waarschijnlijk wel een van de interessantste landschappen om doorheen te reizen, olijfbomen, amandelbomen, citroenbomen ze zijn er overal te zien, de vulkaan Etna heeft over de eeuwen een geweldig landschap gevormd in dit vulkanisch paradijs, ook kun je een kijkje gaan nemen bij de “Grotta Azurra” ofwel blauwe grot waar je per kabelbaan naar toe wordt vervoerd om deze prachtige grot van dichtbij te kunnen bekijken en een duik te nemen het diepblauwe gekleurde water, kortom als we het over terra e mare hebben dan is Sicilië een must.

This entry was posted in Terra.